MUSICOTERÀPIA

Benvolgudes famílies,,
Ens plau informar-vos de la següent activitat que tindrà inici al febrer de 2017. Una activitat finançada per l’Ajuntament de Cornellà.

Les activitats de musicoteràpia per a infants permeten aprofundir en habilitats com ritme, coordinació, expressió emocional i comunicació d’una forma molt divertida.

Es treballen grups d’entre 4 i 12 infants.

 

1- Memòria i emocions: a la primera part, es reprodueix música de la que han aportat els participants, estimulant així la memòria de llarg termini, evocant records, i provocant sensacions. Es dóna un espai per a parlar de les emocions experimentades i els records associats.

2- Ritme i moviment corporal: es realitza un exercici d’estimulació cognitiva i/o moviment corporal. S’acostuma a treballar de forma trasnversal, de manera que en cada moment estiguin integrades ambdues coses. En aquesta part s’utilitzen instruments musicals i d’altres objectes, es balla o es segueixen moviments a un ritme determinat.

3- Memòria de treball: s’estimula mitjançant l’aprenentatge i interpretació d’una cancó triada entre tots els participants.

4- Relaxació: amb els ulls tancats, la musicoterapeuta fa una relaxació acompanyada per la veu i instruments apropiats que indueixin aquest estat. També guia breuvemnent la respiració dels participants per aconseguir el màxim estat de relaxació possible.

Beneficis: millora l’estat d’ànim, augmenta el benestar, aporta alegria i motivació, estimula la memòria, treballa l’atenció sostinguda, es referma l’autoestima, cohesiona el grup, s’expressen emocions, provoca rialles, redueix l’angoixa i l’ansietat.

 

A més, millora l’aprenentatge, ajuda a resoldre problemes de conducta, contribueix al desenvolupament cognitiu i motriu de l’infant.

Activitat coordinada per  L’AMPA. Per qualsevol gestió o incidència  a l’activitat us heu de dirigir a l’AMPA.